Autor glazbe, teksta i izvođač pjesme koju upravo slušate je Vlado Smiljanić.  

 

Slikarska radionica - Likovna radionica
 
 

 

 

  U svom prekrasnom pansionu u Njivicama na otoku Krku, zatim u Opatiji i u Begovom Razdolju (u Gorskom Kotaru, u najvišem naselju u Hrvatskoj) Tomo Kralj organizira slikarske radionice. Njegov istančani talent uočen je još u najranijem djetinjstvu. Za svoj slikarski rad, dobio je priznanje širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država i u Japanu. Tijekom četrdeset sedam godina svog plodnog slikarskog rada, predstavio se publici na 35 samostalnih i 100 grupnih izložbi i dobio brojne nagrade. Kao istaknuta javna ličnost, sudjelovao je u različitim kulturnim projektima, a bio je i predsjednik Hrvatskog društva naivnih umjetnika u dva mandata. Moglo bi se reći da je Tomo Kralj davincijevski tip čovjeka koji se pokazao podjednako uspješan i u umjetnosti i u tehničkim znanostima, kao što je to projektiranje računalnih sustava za velike kompanije (područje u kojem je stekao magisterij), ili u građevinarstvu. Njegova izrazita mnogostranost može se uočiti i u njegovom umjetničkom radu on je podjednako izvrstan u grafici, kao i u ulju na staklu, akrilu ili u nježnim pastelima. No, bez obzira na tehniku kojom se koristi, Tomo Kralj je uvijek prepoznatljiv u detalju, toploj paleti boja ili u odavanju počasti Stvoritelju, utjelovljenom u prirodi ili ljudskom radu.

Iskrenost, otvorenost prema svijetu i ljudima, živ interes za sve što ga okružuje, je ono što obilježava slikara i njegov rad, bez obzira na njegov trenutni likovni izričaj. Ogromna energija koju posjeduje "zarazna" je za njegovu okolinu i on je zrači nesebično kroz svoj rad i u kontaktima s drugim ljudima. Tomo Kralj je dovoljno otvoren da svoje umijeće podijeli sa drugim ljudima koji su zainteresirani da nauče slikarske vještine.
U opuštenoj atmosferi živopisnog ribarskog sela Njivice, u romantičnoj Opatiji ili u idiličnom krajoliku Gorskog Kotara (Begovo Razdolje) Tomo Kralj će Vam prenijeti osnove slikarstva i pomoći Vam da naslikate svoju prvu sliku, i uputiti vas u tehniku slikanja uljenim bojama na pozadini stakla, koja je zaštičena nematerijalna kulturna baština "Hlebinska slikarska škola"

Slikarske radionice organiziraju se u
- Njivicama na otoku Krku, gdje možete unajmiti atelje
- ali i u Opatiji
- ili u Begovom Razdolju (Gorski Kotar)

 

 

 

 

Alf Reider, Novi Zeland, akrilik na platnu 2007

 

 

 

 

Ivan Đorđević, Opatija, pastel 2008

 

 

 

 

Anina Furness, Cambridge Great Britain, 2009.

 

 

.....

Caroline i Martijn Barbiers, studenti iz Veldhovena, Nizozemska 2010

 

 

Ivica Fišter, slikar iz Vugrovca kraj Zagreba, ulje na staklu 2011

 

 

 

Kamilo Vujčić, slikar iz Zagreba, ulje na staklu 2012.

 

 

 


Slijedeća radionica organizirat će se prema iskazanom interesu.

Prijava : 091-539 2597

 

 

 

 

 

 
  Učesnici slikarske radionice u NJIVICAMA mogu iznajmiti jedan od 7 ateljea. Cijena najma ovisi o veličini, a u cijenu je uključena asistencija pri slikanju od voditelja radionice. Ateljei su opremljeni za cjelodnevni boravak, noćenje, a može se pripremati i hrana i imaju prikladan prostor za slikanje s terasom u vrtu ili balkonom.
Prema svojim potrebama i želji mogu se unajmiti ateljei koji nose imena naših proslavljenih slikara: "Ivan Lacković" za 4 do 6 osoba, "Oton Gliha" za 1 do 2 osobe, "Mirko Rački" za 1 do 2 osobe, "Josip Generalić" za 2 do 3 osobe. Ateljei "Celestin Medović" i "Vlaho Bukovac" su klimatizirane mansarde za 2 do 4 osobe sa velikom terasom, a atelje "Tomo Kralj Tona" koristi voditelj radionice.
Učesnici slikarskih radionica u OPATIJI i u BEGOVOM RAZDOLJU snose troškove po cijenama smještaja u tim mjestima, a pomoć pri slikanju se ne naplačuje.
Troškove materijala i pribora za slikanje učesnici snose sami, a mogu ga nabaviti u suradnji sa voditeljem ili ga ponijeti.